Lägg nummer 103 på minnet!

23.03.2015 kl. 11:24

Nya muskler hittade?

Autsch, jag kan inte skratta för tillfället för har så ont i mina magmuskler. Min kropp fick en riktig genomkörare på lördag i samband med Crossnatureträningen jag ordnade i Brunnsparken under ledning av Anna. Ta chansen och gå på hennes timmar, det är helt superkul!

 

23.03.2015 kl. 10:52

Två heta tips

För det första: Running Finland kör i gång med en nybörjarkurs i löpning!

Om ditt mål är att komma igång med löpningen så är det här kursen för dig!  Kursen omfattar sex träningstillfällen tisdagar kl.18:30 - 20.00 med en första träff 14.4.2015.

Startplats för samtliga träningspass är parkeringsplatsen utanför Café Carusel på Havsstranden 10, Helsingfors. Billig parkering finns för de bilburna och för de som föredrar kollektivtrafik så gäller spårvagn nummer 3 och 2 (riktning Brunnsparken) samt buss nummer 24. All info om anmälan och den minimala deltagaravgiften finns på Running Finlands Facebook-sida!

För det andra:

Om du vill få motion redan i morgon, så häng på Crossnature-träning:

Dessutom är Goodiebag-fabriken i gång så du får inte bara träning, du får också en påse med dig hem:

20.03.2015 kl. 20:40

Jag är ny ordförande för Svenska kvinnoförbundet!

I går valdes jag som ny ordförande för Svenska Kvinnoförbundet, jag är supertaggad, stolt och glad!

16.03.2015 kl. 13:32

Löpning i ösregn lönar sig

I går kväll ösregnade det. Men jag är inte gjord av socker och jag hade bestämt mig för en löprunda så det var bara att suck it up och ge sig ut. För jävligt är det medan man står och fryser och väntar på att Garmin ska hitta satelliter, men vilken vinnarkänsla efteråt.

Dessutom var det lyxigt värre att komma hem till mästerbagaren Riku som hade bakat bröd. Kvällsmaten var det perfekta brödet med en knaprig skorpa, ackompanjerat med smör och ost och ett glas mjölk.

04.03.2015 kl. 09:11

Bloggens lidande

Bloggen lider men den är tyvärr något som jag varit tvungen att prioritera bort på grund av väldigt bråda tider -  det är mycket på jobbet men framförallt så börjar det dra ihop sig till riksdagsval och till Kvinnoförbundets årsmöte. Jag är ju både kandidat i riksdagsvalet för SFP i Helsingfors och så vill jag bli ordförande för Svenska Kvinnoförbundet så jag har inte precis tråkigt på fritiden om vi säger så.

Mest har det alltså varit kampanj på olika sätt. Gå gärna in på Facebook och kolla och gilla min första valvideo, där kan ni annars också följa med vad som händer i kampanjen.

Men lite annat har jag nog hunnit med också: vi hade ett förlängt veckoslut i vackra Budapest och det gjorde gott.

Och så har jag tränat lite men inte på långt när så mycket som jag borde med tanke på maran i Köpenhamn i slutet av maj.... Jag är beredd på en dålig tid men vill ju ändå att det ska vara en någorlunda rolig upplevelse så får nog styra upp kilometermängden per vecka.

 

03.03.2015 kl. 09:28

Legat sjuk och legat (ganska) lågt

Har fått en en jäkla förkylning på mig som gör att jag inte kunnat träna. Var till och med hemma ett par dagar från jobbet förra veckan och kanske det kan bli folk av mig snart.

Men i brist på träningsuppdateringar kan jag ge en "Detta har hänt" i bilder:

Gick på seminarium "Jämställdhetens framtid avgörs i dag" på Finlandiahuset och träffade på vår justitieminister Anna-Maja Henriksson.

Har hängt med den här filuren.

Överlevde intervjun på YLE för deras valgalleri. På bilden tillsammans med kandidaten Emma Tcheng.

Var universums sämsta skidlärare enligt min kritiska adept.

Gick på Idrottsgalan och njöt av en helt superfin show!

 

08.02.2015 kl. 18:05

Waris Dirie - häftigaste den här veckan

I veckan hade jag chansen att vara med då Waris Dirie, som har vigt sitt liv åt att bekämpa könsstympning, belönades för sitt arbete med Liberal Internationals Freedom Prize 2014 på House of Lords i London.

Waris Dirie är författare, det är säkert många av er som läst åtminstone En blomma i Afrikas öken. Dessutom är hon tidigare fotomodell och Bond-brud. För att bekämpa att över 2 miljoner flickor per år utsätts för det brutala och grymma som en könsstympning är, så driver hon nu Desert Flower Foundation som har 12 kontor världen över.

Jag var väldigt tagen över att få träffa henne och sitta och dricka te med den kvinnan.

Pressuppbådet var stort; allt från Somalisk TV till Cosmopolitan ville träffa författaren, modellen och ex-Bondbruden Waris Dirie.

 

31.01.2015 kl. 15:21

Helgen i bilder

Fredagen var jag i Bryssel på var på ett jättebra möte med ALDE Gender Equality Network och sedan pratade vi vidare om feminism och liberalism med bl.a. ALDEs vice ordförande Angelika Mlinar och ordförande Sir Graham Watson.


Lördagen var jag med familjen, bland annat i pulkkabacken:

Idag har det varit en sportig söndag; först 20 km löpning på förmiddagen och sedan som hejande morsa på Valters handbollsträningar.

Jag var väldigt nöjd över att äntligen få in ett längre pass, det har varit skralt med dem.

25.01.2015 kl. 19:26

Valreklam

21.01.2015 kl. 13:57

Kombinera barn och träning

När Valter har handbollsträningar så är det helt okej för honom att jag sticker ut och springer medan han tränar. Men att samma skulle gälla under badmintonträningarna har varit uteslutet för honom, då vill han att jag sitter i hallen och tittar (eller jobbar med datorn i famnen).

Det har antagligen haft att göra med att han varit orolig att det är något han inte ska förstå då badmintonträningarna går på både finska och svenska. Oftast kommer tränarna föredömligt i håg att ge instruktioner på båda språken men ibland bara på finska. Och då går det nog förbi för unge herr Nordgren.

Men i går sa han att det är okej att jag inte är där då han tränar, så jag passade på att ta en kort löptur i usligt väder. Sprang till våra gamla hoods i Munksnäs och fick en trip down memory lane, riktigt kul!

 

20.01.2015 kl. 09:08

Kombinera politik och träning

Att kombinera politik och träning går alldeles utmärkt. Jag brukar tänka på insändare som ska skrivas, annonser som ska utformas och teman som måste finnas på Finlands politiska agenda.

Även om det har varit ganska (understatement of the year) dött här på bloggen så har jag nog halkat fram på mina Icebugs i löpspåret och funderat på hotad aborträtt, helhetsperspektiv på familjepolitiken och på hur vi kan sätta fart på tillväxten i Finland.

Långpass har jag däremot inte fått till, men ser framemot nästa söndag, då ska Running Finland ordna långpass, allt mellan 10-50 km ska springas på Drumsö. Jag siktar på modesta 20 km men om det är fint flyt så ska jag väl klara av 30 km. Häng med! Starten går kl. 10.00 vid sportplanen.

 

19.01.2015 kl. 13:03

Jullov, jawohl!

Jag har ledigt. Liksom LEDIGT ända till den 7 januari! Woop, woop! Okej att det är ett litet riksdagsval som ska förberedas men ändå! Jag började min första lediga dag med att bli dyngsvettig i pulkabacken:

Det här är en gång av tre som barnet själv orkade dra upp sin Stiga uppför backen, annars var det nog jag som fick plumsa och dra.

För snö, det fick vi minsann i går också här i Helsingfors. Jag lyckades tajma löpturen med värsta snöfallet:

Dagen innan var jag också och sprang, körde korta intervaller (250 m x 10) och då var vädret som i medlet av oktober:

Häftigaste som hänt i helgen är ändå Valters första skoljulfest och hans första betygsutdelning. Både han och föräldrarna var stolta och nöjda:

22.12.2014 kl. 19:43

Vi rör på oss för lite i Finland

Var i morse värdinna för ett frukostseminarium om Motionens betydelse för samhällets välfärd. Ett synnerligen aktuellt ämne då det bl.a. i dagens Hbl redogjordes för att 860 000 finländare har nedsatt arbetsförmåga och lika många misstänker att de inte orkar jobba ända till pensionsåldern.

Vi vet alla att lite fysisk aktivitet och motion bland befolkningen medför betydande och alltmer växande utmaningar för det finländska samhället. Det stillasittande levnadssättet ökar flera folksjukdomar, åldersrelaterade problem och kostnader för samhällsekonomin, försämrar produktiviteten i arbetslivet och konkurrensförmågan samt ökar skillnaderna i hälsa och välbefinnande mellan befolkningsgrupper.

Vår nuvarande livsstil uppmuntrar till fysisk passivitet, till att sitta i olika fordon och vid skärmar, istället för att uppmuntra till en tillräcklig fysisk aktivitet. För att förändra den här situationen krävs gemensamma krafttag i hela samhället.

Talare i dag var idrottsminister Carl Haglund, Akavas ordförande Sture Fjäder och förbundsdirektör Christel Raunio.

 

12.12.2014 kl. 11:22

Copenhagen marathon

Jag har varit småsjuk och hängig men nu är jag frisk och nu är det bara att suck it up och inse att man måste träna för att klara av sina mål - jag är anmäld till Köpenhamn marathon i slutet av maj och i går började träningen för det.

Det var beckmörkt ute men det var skoj ändå för jag körde fartlek i 7 km. Tycker om fartlek för då kan man verkligen springa enligt hur det känns just då för stunden, jag brände av spurter till nästa vägavtag eller till den fjärde lyktstolpen, däremellan lunkade jag fram.

Formen lämnar ett och annat att önska, men nu är jag i gång!

10.12.2014 kl. 09:10

 

Jag, Anna Jungner-Nordgren, fick för mig att börja träna inför Stockholm Marathon 2011. Jag kom i mål på 4 h 13 min och fick blodad tand. Tanken med min blogg är att berätta om hur det går med träningen och hur man pusslar ihop den med barn, man, jobb och politik. Jag jobbar på Folktinget, är 40 år och bosatt i Helsingfors. Och så lyssnar jag gärna på Judas Priest. Att sånt.

 

Kom med i Running Finland

Om du gillar att springa och gillar sällskap ska du komma med i vår löpförening! Running Finland är klubben för dig som tycker det är roligt att röra på dig, gillar utmaningar och gillar att skratta. Vi ordnar gemensamma träningar, olika evenemang och tävlingsresor!
 

Senaste kommentarer

16.10, 20:18Lågpuls och muffins av mdm
22.12, 22:18Jullov, jawohl! av fua
14.12, 09:53Copenhagen marathon av Carin