Svenska barnböcker

Efter middagen (som för övrigt var en supergod tacopaj, gjord på dinkelmjöl) så for vi till Kottby bibliotek för att låna böcker till kvällssagan.

Jag är förundrad över hur lite böcker de har på svenska, proportionerna är tre hyllmeter svenska och femtiotre finska. Jag blev riktigt sur men tjejen som jobbade hade ju varken en aning om varför det var så eller brydde sig heller.

Ändå tycker man ju att det i Kottby bor rätt mycket svenskspråkiga barnfamiljer som läser ut barnbokshyllan rätt fort....

Ska sätta ett mail till biblioteksledningen, för så här kan vi inte ha det.

12.11.2013 kl. 19:43

Hjäp med att styra upp träningen

Har ingen koll på min träning för tillfället. Gick till gymet för att köra styrka, men kände att det ville jag inte alls, så jag sprang intervaller på löpbandet i stället. Blev 8 x 400 där den långsammaste gick i 05:00 och de fyra sista var de snabbaste i 04:32. Men upp- och nedjogg så blev det en fin sjua, men ändå, jag behöver lite hjälp med träningsprogram för tillfället.

Efterlyser struktur på veckorna och en långsiktig plan för att kunna genomföra en mara på våren och en (sprint)triathlon på sommaren 2014. Vem kan hjälpa?

 

11.11.2013 kl. 20:06

Hej igen bloggen!

Har inte haft riktigt tid med bloggen, hela förra veckan var superstressig i och med bl.a. Svenska dagen. Den enda träning jag fick till var en kort runda i Vasa för att skingra tankarna från detaljer, webbuppdateringar, pressmeddelanden och deadlines.

Valter var också på svenska dagens huvudfest och skötte sig utmärkt.

Thomas Lundin är den bästa konferencier man kan ha och Alexandra är den bästa kollega man kan ha.

Kom hem från Österbotten på fredag morgon, åkte via förskolan med Valter och sedan direkt till jobbet. På kvällen var det simskola men jag orkade inte träna själv, bara Valter som tränande. Och han avverkade 50 meter ryggsim!

I går satt jag på möte från kl. 09 på morgonen, ända tills det var dags för att delta i en paneldebatt om regeringens familjepolitik kl. 14. Debatten gick bra, men å andra sidan är det lätt att verka vettig då det finns sannfinländare i panelen.

Men i dag har det funnits tid för slappande. Och förstås firande av farsdag. På kvällen kom våra vänner med 15 liter trattkantareller så vi har rensat, torkat och stekt svamp  hela kvällen. Och ätit trattkantarell/pecorino varma smörgåsar till kvällsmat.

 

10.11.2013 kl. 20:53

Halloween i repris

Lördagen den 2 november 2013 var en solig dag på förmiddagen. Valter tränade handboll och jag körde backintervaller under tiden (vid den flacka backen på 100 meter vid Leevene på Drumsö).

Sedan regnade det och jag gjorde ansolut ingenting hela eftermiddagen. Stickade lite, plockade lite käder, drack kaffe (men uträttade egentligen ingenting - så skönt!).

På kvällen var vi bjudna till Katja med familj på middag, hon hade satsat stort med svart spaghetti och massor av spindlar, pumpor och spöken - Valter var i sitt esse. Han fick dessutom hem en plastring formad som en spindel och var sjukt nöjd över festen.

02.11.2013 kl. 23:08

Nej, jag har inte slutat blogga

Har jobbat som en liten gris de senaste dagarna med att få grejer fixade inför Svenska dagen och också launcha Folktingets nya webbsajt. I dag fick vi den äntligen online, gå och kolla på www.folktinget.fi

Annars så har jag haft lite andra möten, simmat med Valter och varit och ätit avskedsmiddag för en kollega som går i pension. Fatta att han har jobbat 35 år på Folktinget. Kan man ju kalla hängivet.

Vi åt middag på Bryggeri Helsinki och hade också en öltasting innan maten, mycket gott!

I dag hann jag äntligen göra lite vanliga grejere: laga mat, dammsuga och sedan sticka på en liten runda, 7 km. Det var mycket tungt, antar att det beror på att jag är trött från förr.

Ny mössa från Odlo. Fin och skön, men alldeles för varm i det hrä vädret.

31.10.2013 kl. 20:10

EU-seminarium om arbetsmarknad och ekonomi

Har i kväll varit moderator för Kvinnoförbundets EU-seminarium om ekonomi, arbetsmarknad och jämställdhet. Vi hade fantastiskt bra  talare från Finland, Katalonien, Estland och Norge. Speciellt Trine Skei Grande, som är parlamentariker och partiledare för Venstre i Norge var helt sjukt bra då hon talade om könskvotering i börsbolagsstyrelser- hon fick nog varenda en som inte tidigare varit det,  övertygad om att det behövs lagstiftning för att få till stånd en könsbalans.

SFP:s Europaparlamentariker Nils Torvalds fattas från bilden, han var en av talarna. 

För att glädja vår estniska talare så introducerade jag henne på estniska. Ja okej då, en mening var det bara men i allafall!

28.10.2013 kl. 22:53

Tagga, tagga, tagga inför Halloween

Vet inte varför Valter är så ivrig med att fira Halloween. Men det är han, så ivrig att han i går diktade ihop en Halloween-sång:

Spöken de kommer i natt. Med rasslande kedjor och skratt. HAHAAAMUAHAAHAAA.

Och vinden den susar om natten. Nu skrämmer vi till och med katten. HAHAAAMUAHAAHAAA.

Annars så har vi sportat: simning i går och handboll i dag (och springtur i spöregn för mig under tiden).

26.10.2013 kl. 19:45

BUU!

I stället för träning så blev det fixande hemma, bland annat tillverkade vi denna skapelse:

Första gången jag gjort en lykta av pumpa och jag måste ju säga att jag är rätt nöjd över den.

23.10.2013 kl. 20:59

Ändrade planer

Kom i väg på en kvällsrunda och hade planerat, inspirerad av Freja, att springa 30-20-10 intervaller.

Men så blev det inte alls, och jag vet inte varför jag tappade inspisen för intervaller genast jag kommit mig ut. Jag sprang i stället min vanliga 7:a med ett medeltempo på 05:35. Vackert så.

21.10.2013 kl. 19:48

Höstlov

Tog ledigt några dagar och firade höstlov i Vasa med Valter. Så skönt att bara slappa några dagar och dessutom hinna med det vi hade tänkt oss.

Blev bara en löptur, på 10 km, men med eminent sällskap av Johanna. Den andra träningen blev stavgång med mamma i dag innan lunch. 

Valter och jag har kastat boll åt varandra sjutusen gånger.

Gick på Heurekas vetenskapsshow- och utställning.

Hade vinkväll med flickorna.

Och så gick vi på bio (Flygplan) och åt kopiösa mängder lösgodis.

20.10.2013 kl. 20:15

Smakbyn

Åkte tidigt i går till Åland med Folktingets styrelse för att träffa representanter för lagtinget och landskapsregeringen. På kvällen åkte vi ut till Smakbyn, Michael Björklunds restaurang precis invid Kastelholms slott.

Det var helt fantastiskt bra! Vi hade dessutom förmånen att Micke själv gav oss en rundtur på stället och så fick vi en tasting av drycker före själva middagen.

Micke in action. Sjukt trevlig och underhållande.

Tasting. Dryckerna var helt okej och det som överraskade mest positivt var äppelvinet.

Jag åt sedan abborre till middag och vaniljglass med tranbär och kinuskisås till efterrätt. Kan verkligen rekommendera stället - bland det godaste jag ätit och dessutom stora portioner.

 

16.10.2013 kl. 18:03

After Work

Gick på After Work-seminarium "The Future of the European Union" med ALDE-gruppens ordförande Guy Verhofstadt och försvarsminister Carl Haglund.

Väldigt intressant om hur vi kan vinna över euroskeptikerna i kommande valet. Båda poängterade att det gjorts många fel och den ekonomiska krisen inte skötts helt väl men nu är det dags att se framåt, vi kan inte längre starta om från ruta ett. EU har potential - jag ser framemot att jobba med EU-kampanjen i hörst och vår (dock alltså inte som kandidat, Gud ske pris).

Guy Verhofstadt, Andreas Elfving och Carl Haglund.

14.10.2013 kl. 20:53

Vasabor, ohoj!

Någon i Vasa som har lust att ta en springtur på fredagen med mig? Helst på förmiddagen men inte i svinottan, Valter och jag kommer nämligen till Österbotten för att slappa på höstlovet och jag skulle gärna sova till minst 09.00 då man en gång får, men allt efter det är jag med på. Snälla, någon?
14.10.2013 kl. 13:31

Sista fina höstdagen?

Kanske var det den sista riktigt fina höstdagen för i år? Vi tog åtminstone ut det bästa av den och tillbringade den utomhus hos goda vänner. Till och med lunchen kunde avnjutas utomhus, fast lite kallt blev det sedan vid kaffet.

Jag for sedan till gymet för att gå på BodyPump. Länge sedan jag gjort utfall och jag fick ont i knäet av det. Först hade jag vikter men även utan vikter kändes det scheit i högra knäet, vet inte varför.

13.10.2013 kl. 19:41

Drumsös vackra stränder

Fick till en fin runda i strålande solsken medan Valter hade handbollsträningar. Stränderna vid Drumsö är nog så superfina! Blev 7 km, hade siktat på 8 km men tog en evighet innan jag fick i gång Garmin så jag hann inte med den sista km innan Valters träningar tog slut.

Det är underligt med Garmin, ibland hittar den satelliter på fem sekunder, ibland är det mera som fem minuter. Jag kan förstå om jag flyttat på mig flera hundra km sedan senaste användning, men det hade jag ju inte.

12.10.2013 kl. 16:39

 

Jag, Anna Jungner-Nordgren, fick för mig att börja träna inför Stockholm Marathon 2011. Jag kom i mål på 4 h 13 min och fick blodad tand. Tanken med min blogg är att berätta om hur det går med träningen och hur man pusslar ihop den med barn, man, jobb och politik. Jag jobbar på Folktinget, är 40 år och bosatt i Helsingfors. Och så lyssnar jag gärna på Judas Priest. Att sånt.

 

Kom med i Running Finland

Om du gillar att springa och gillar sällskap ska du komma med i vår löpförening! Running Finland är klubben för dig som tycker det är roligt att röra på dig, gillar utmaningar och gillar att skratta. Vi ordnar gemensamma träningar, olika evenemang och tävlingsresor!
 

Senaste kommentarer

16.10, 20:18Lågpuls och muffins av mdm
22.12, 22:18Jullov, jawohl! av fua
14.12, 09:53Copenhagen marathon av Carin