25 meter - check!

Valter klarade 25 meter  i sträck i dag -  i en vacker blandning av crawl och mullvadssim -  men han klarade det. Samtidigt var det premiär i stora bassängen i samband med simskolan för honom. Han är NÖJD.

Själv simmade jag också, men det var en medioker träning, sammanlagt 1 km i en lagom, mellanmjölkfart. Boring, men skönt.

11.10.2013 kl. 20:49

Agare bagare

09.10.2013 kl. 20:11

Tråkinlägget

Det är inte helt lätt att ta sig ut nu när det är asmörkt på kvällarna. I kväll duggregnade det dessutom, men jag fick min rumpa upp ur soffan och stack ut på 7 km. Dyngvåt men nöjd kom jag tillbaka, kilometrarna gick i allt från 05:25 till 06.30.

Har varit en superlång dag, första mötet var redan 07.30 i morse, därför måste jag nu säga tack och adjö och sorry för århundrades tråkigaste inlägg.

08.10.2013 kl. 20:56

Försök till intervaller i bassängen

Fredag betyder simning. Var ohyggligt omotiverad innan jag hade bytt om, men min lillgamla son pushade mig: "Tänk hur skööönt det är efteråt".

Så vi hoppade båda i, han i lilla bassängen med simskolan och jag i stora. Värmde upp med 200 m, sedan körde jag 600 m så att varannan längd i snabbare tempo, varannan vanligt. till sist 200 m "nedsim" (öh,  om det heter nedjogg så kanske det heter nedsim också). till allra sist tog jag 150 m och övade bara sparken.

Är lagom mör nu och borde gå tidigt i säng, ska i väg med en buss kl. 06.30 i morgon bitti, det är SFP:s partifullmäktigemöte i Närpes under helgen nämligen. Har förberett ett tal om hemvårdsstödet och den subjektiva rätten till dagvård, wish me luck!

04.10.2013 kl. 21:33

Casual Thursday

Aj att det kan vara skönt med dagar då man bara har ett möte och dessutom ett sådant där man kan vara slappt klädd. Och var passar det bättre att vandra in i tossor och en hoodie än på Finlands svenska Idrott.

Den här mjukisjackan (Marit Flow Jacket) är min favorit för tillfället; så jäkla mjuk och tillräckligt lång. Dessutom kiva med lite högre hals än vanligt. Bor i den här hemma, tillsammans med matchande brallor.

Efter jobbet stack jag till gymet, först lite rygg och mage (för att döda tid, jag var för en gångs skull i förtid) och sedan gick jag på spinning. Det var så jäkla skoj men sjukt tungt  - benen darrade när jag hoppade av cykeln. Vi var bara tre personer plus instruktören i salen, kändes ju lite konstigt först och dessutom kunde man ju inte fuska heller...:)

03.10.2013 kl. 21:31

Pausen är över

Två veckor och en dag - så länge höll jag paus från löpning. Pausen berodde på att jag var så infernaliskt trött i kroppen, inte trött på löpning. Har under den här tiden fått in lite annan träning men i dag var det äntligen dags för lite spring.

Fick Amanda med mig på en runda, vi sprang och pratade hela vägen så fast Garmin stannade på 10 km så tyckte jag att vi just stuckit ut. Vi höll ett väldigt lugnt tempo på 06:30 så det gick fint att prata i ett kör.

Det är just sådan här träning jag borde få mycket, mycket mera av - låg puls och lugnt tempo. Om jag skulle orka, så skulle det ju vara perfekt att börja dagen med sådana pass på morgonen, men jag vet hur uslig jag är då det gäller morgonspring, men kanske jag skulle utmana mig själv i höst...

 

01.10.2013 kl. 19:49

Helgen som gick

Skäms att säga det men jag var inte överhuvudtaget ute i det härliga höstvädret i går. I stället gick jag på BodyPump (och förfasades över hur klen överkropp jag har nuförtiden), strök kläder och städade. Och stickade som en maskin.

Jag har nämligen sett i många inredningsbutiker soffdynor som är stickade i grovt garn och jag tycker det är supersnyggt. Jag fuskade lite, dynan är inte med stickning på båda sidorna: jag stickade bara en lapp som är 40x40, sydde ett kuddfodral och sydde fast den stickade lappen.

Måste ju erkänna att jag fick ta till YouTube och stickningens ABC för att avsluta stickningen, men annars hade jag ganska bra koll på vad jag höll på med.

I dag har jag däremot varit ute. Både i skogen med Valter och hans kompisar och sedan på en promenad. Nästa vecka ska jag börja springa igen, har nu haft en paus på två veckor och det spritter i benen.

29.09.2013 kl. 22:19

Dagens outfit

Vill bara visa att Röhnisch har så mycket mer än bara träningskläder. Deras golf-kollektion har många riktiga pärlor med kläder som man gärna har på jobbet.

Den svarta koftan med detaljer i silver kommer från Röhnisch (Andrea Cardigan), skjortan från Vila och läder(!)kjolen är köpt på H&M i början av seklet. Smycket tycker jag mycket om och kommer från Accessories.

27.09.2013 kl. 14:11

Hänt i veckan

Har haft en galen vecka och är glad över att veckslutet hägrar. Valter har simskola i kväll så jag ska passa på att avrunda veckan med att simma samtidigt. Mest givande den här veckan var ett besök till Monika Naiset, en organisation som hjälper invandrarkvinnor som blivit utsatta för våld.

När jag var yngre gick jag väldigt mycket på aerobic, minst fyra pass i veckan blev det. Nu har jag på mångar år inte sysslat med ristiaskel och mambosteg, men i och med att jag har haft en liten paus i springandet så gav jag käck och prutthurtig jumpa en chans igen. Och visst fanns stegen där i bakhuvudet, lyckades till och med få armarna koordinerade. Men att återgå till fyra pass aerobic i veckan säger jag nog nej tack till, att springa är roligare.

Och så ska jag ännu berätta att jag och Valter såg Djungelboken i går. Den var just så bra och färgsprakande som man läst i recenssionerna, det tyckte vi båda. Men Valter tyckte nog att den var för skrämmande i början. Första akten satt han nog på helspänn och tyckte att det var för högt ljud och att det "nästan var som en vuxenfilm". Andra akten var sedan mycket snällare.

27.09.2013 kl. 10:13

Arkitektskola för barn

Vi gick i dag till tull- och packhuset på Skatudden för att ta del av en del av Helsinki design week för barn. Det var arkitektskolan Arkki som hade en workshop för barn där ungarna fick bygga byggnader av lego och få handledning av ledarna från skolan.

Jag blev positivt överraskad, för Arkki har faktiskt kurser på svenska också, till och med två i veckan. Dessutom var det inte hiskeligt dyrt, lite under 200 euro för ett läsår. Min svågers barn har gått där och jag har bara hört gott om det, kanske man skulle lägga grunden nu för lite aktitektur- och miljöfostran för Valter.

 

22.09.2013 kl. 20:25

Inte så pigg och rosig

Var tvungen att stiga upp vid 07 i dag fast det var lördag: först på en fotografering och sedan på Kvinnoförbundets styrelsemöte, ett möte som tog fem timmar....

Skulle ha haft möjlighet att springa på eftermiddagen men valde att bara ta en promenad. Jestas så det är långsamt att gå, man kommer ju ingenstans. Nästa gång tar jag stavar med så får man åtminstone lite effektiv träning förutom frisk luft.

Sur och trött.

21.09.2013 kl. 19:10

Pilates

Har en liten paus från springandet men klättrar på väggarna utan träning så jag gick på Pilates i dag. Har varit ngn gång för många år sedan på en pilatestimme tidigare men är alltså en novis. Tyckte om det och tyckte jag fick bra känsla i magmusklerna.

Däremot klarade jag inte av foamrollern på utsidalår, det gjorde så ont så jag trodde jag skulle svimma. Efter att jag gett upp sa instruktören att de som springer mycket klarar sällan foamrollern men att det är ju förstås just de som borde massera med den. Så nytt försök nästa vecka då.

Skulle vilja ha en likadan foamroller som fanns på gymet, den var tjock, typ 20-25 cm i diameter, har någon koll på var man köpa en sådan?

19.09.2013 kl. 21:30

Föräldrasamtal på förskolan

Man vet att man åtminstone något rätt när ens barn beskrivs som analytisk och empatisk på föräldrasamtalet på förskolan.

Detta kräver nästan en skål.

16.09.2013 kl. 21:39

Avbröt för första gången

Någongång ska ju vara den första eller hur? Jag valde att avbryta ett lopp för första gången i dag.

Sprang den första rundan av tre i Kaisaniemen juoksu (halvmaraton)  och steg sedan av. Det kändes nämligen inte alls bra att springa, det var tungt, jäkligt och inte alls kul.

Som tur var det ju ingen stor och viktig tävling, tvärtom tror jag inte att vi var fler än ca 100-150 löpare så det harmar inte ens att avbryta.

Tror bestämt att det här var sista tävlingen för i år. Nu blir det vila och sedan grundträning och styrketräning för hela slanten!

 

 

15.09.2013 kl. 15:12

Mycket proggis på en lördag

Jobbigt att ha klockan och ringa på en lördag, men Valter hade som vanligt handbollsträningar vid kl. 10 så det var bara att masa sig upp. Efter hans träningar kurvade vi via Runner's Higs kontor i Böle och kvitterade ut min nummerlapp för morgondagens halvmara! Japp, jag anmälde mig alltså och ska springa det, får bära eller brista. Om inte annat så är det ju ett bra långpass.

Efter en snabblunch hemma så var det frissa för Valter. Han blev så söt så jag tror jag svimmar: 

Från frissan hastade vi iväg till Stadion för att möte upp med Valters kompisar och gå och titta på hästhoppning. Jag är gammal hästflicka så jag tyckte det var roligt, och mitt sällskap var nog entusiastiska i början:

Ivern mattades av efter knappa två timmar och vi klappade lite åsnor och hästar innan vi for och plockade upp Riku och for och storhandla. Nu är jag matt.

14.09.2013 kl. 18:22

 

Jag, Anna Jungner-Nordgren, fick för mig att börja träna inför Stockholm Marathon 2011. Jag kom i mål på 4 h 13 min och fick blodad tand. Tanken med min blogg är att berätta om hur det går med träningen och hur man pusslar ihop den med barn, man, jobb och politik. Jag jobbar på Folktinget, är 40 år och bosatt i Helsingfors. Och så lyssnar jag gärna på Judas Priest. Att sånt.

 

Kom med i Running Finland

Om du gillar att springa och gillar sällskap ska du komma med i vår löpförening! Running Finland är klubben för dig som tycker det är roligt att röra på dig, gillar utmaningar och gillar att skratta. Vi ordnar gemensamma träningar, olika evenemang och tävlingsresor!
 

Senaste kommentarer

16.10, 20:18Lågpuls och muffins av mdm
22.12, 22:18Jullov, jawohl! av fua
14.12, 09:53Copenhagen marathon av Carin