Julkalender med träningstips

Jag är så pass förkyld att jag inte kan träna nu. Men jag har i gång en julkalender med träningstips på min Facebook-sida (politikersidan).

Gå in och kolla den, ny lucka i kalendern varje förmiddag!

 

04.12.2014 kl. 10:57

Musse Pigg

I går tog jag en premiärtur för nya hörlurar. Var lite skeptisk till hur det skulle gå att springa med så här stora lurar (plus att man ser ju ut som en blandning mellan Musse Pigg och en älg) men de fick klart godkänt.

De satt som klistrade utan att trycka, det enda minuset var att det blev lite svettigt om öronen mot slutet.

I dag är det vilodag, främst på grund av att jag mår ganska apa - en blandning mellan begynnande förkylning och så lite magont på det. Jag är faktiskt (ta i trä) väldigt sällan sjuk så det känns olidligt.

I morgon måste jag däremot vara frisk för då ska jag dra denna diskussion, alla är välkomna:

01.12.2014 kl. 14:01

Tahdon!

28.11.2014 kl. 09:59

Hej va det far

Åhå, sedan senaste inlägget så har det gått en tid. Har tränat, men tränat dåligt. Sedan senast så har jag sprungit i :

Hong Kong

Stockholm

Lissabon

Så jo, det har nog varit ganska mycket fläng med en utlandsresa i veckan. Men nu ska jag hålla mig på hemmaplan och ta i tu med jobb, kampanj, träning och kanske rent av städa hemma :)

I går var en extrem dag med en radiodebatt (om könskvotering i börsbolags styrelser), en tv-intervju (om våld mot kvinnor) och en valdebatt (om skattepolitik).

Huh, det är ännu bara november och valet är i april, hoppeligen håller man i hop så länge...

26.11.2014 kl. 15:26

Starstruck

Har överlevt den här dagen och alla festivitan har gått bra. Höjdpunkten för mig var att få träffa Lill Lindfors. Vilken kvinna!

Nu sitter jag med värkande fötter på flygplatsen på väg till Hong Kong. Har Gococos kompressionsstrumpor i handväskan och hoppas att de hjälper mig att få en behaglig resa. Hörs senare!

 

 

06.11.2014 kl. 22:38

Sjuuukt mycket nu

Den här tiden är värsta tiden på året för mig då det gäller jobb. I morgon är det Svenska dagen och vi ordnar ju tre fester och en mottagning på olika håll i Finland. På huvudfesten har vi försvarsminister Carl Haglund och artisten Lill Lindfors så vi väntar fullt hus i Raseborg, dvs 700 gäster. På morgonen har vi dessutom två barnkonserter med Arne Alligator á 200 barn per konsert på G18. Som tur har jag inte vävt ihop det utan min eminenta kollega.

Mitt i kvällsfesten drar jag sedan till flygfältet för jag åker i morgon till Hong Kong: hur skoj är inte det! Ska delta i Liberal Internationals kongress som en av tre SFP:are och ser framemot det väldigt mycket.

I går sprang jag i mörker men syntes hur bra som helst tack vare självlysande jacka och reflexväst. Vet ni hur kul det blir att ta en springtur i Hong Kong och skippa mössa och vantar?

05.11.2014 kl. 22:37

Starka som oxar

I dag var en dag gråare än jag trodde var möjligt. Det har tammetusan inte blivit ljust på hela dagen, bara regnat och blåst. Försökte uppbåda motivation till en löprunda efter Valters handbollsträningar men jag mesade ur. I stället blev det styrketräning hemma, MiniMe ville också vara med och nu är vi båda starka som oxar. Jag körde med min 12 kg kettlebell och han med en hantel på 2 kg.

På tal om att jag alltid är rödflammig och svettig på alla bilder...:)

 

02.11.2014 kl. 21:07

Förresten part II

Jag glömde ju att ge mitt bästa tips:

Jag testade nya sportbrillorna under 8 km löpning i dag och kan meddela att de här från Lidl (!) som kostat mig 5 euro är minst lika bra som mitt andra par, Briko för 75 euro. De är lätta, immar inte och har tre utbytbara linser. Och nej, jag är inte sponsrad av Lidl.

01.11.2014 kl. 18:25

Förresten

Så vill jag visa den här bilden på mig som min man tog på mig för någon tid sedan. Jag outade den på Facebook för att illustrera de femhundringar jag varit ute och sprungit den kvällen. Men mest förstås för att visa att jag inte alltid är rödfläckig i ansiktet och svettig... jag är jättenöjd över den här bilden:

 

01.11.2014 kl. 18:22

Allhelgonahelg, Wien och Liemannen

Ljuvligt väder denna allhelgonadag så vi stack hela familjen för att vandra längs plankstigarna till Fårholmen (i inlägget nedan så kallade jag det tror jag Lammholmen, men Fårholmen it is). Vi hade termos med kaffe, saft och smörgåsar med och det var jätteskönt.

Man kommer dit genom att gå över den snygga bron i Gammelstadsviken, genast efter broon finns en liten kulle som man går upp på, där finns en stor skylt och cykelställ, sedn är det bara att följa stigen. Efter ca 150 meter börjar plankorna.

Före vår utfärd så hann jag sticka ut och springa, ljuvligt att springa i solsken. Och oj så glad jag blev då jag råkade stöta på Freja! Hon hade redan avverkat 11 km (trots att hon är i vecka 27) och jag slog följe med henne ett par kilometer. Jätteroligt att springa med sällskap och kul att se henne. För mig blev det bara 8 km i dag men det var helt enligt planen.

Annars har det varit full rulle i mitt liv, har bland annat varit i Wien och deltagit i en paneldebatt om jämställdhet i de europeiska liberala partierna.

I gott sällskap efter en lyckad panel om hur vi kan öka jämställdheten i våra partier. Från vänster Aldes vice ordförande Lousewies van det Laan, jag, MEP Angelika Mlinar, moderator Sibylle Hamann, director of NEOS LAB Josef Lentsch och professor Melanie Sully.

Jag hade också förmånen att käka middag med Vera Jourova, den slovakiiska kvinna som i dag tillträder som kommissionär med ansvar för jämställdhetsfrågor. Imponerande dam som bjuder på sig själv med historier så roliga att man blir kissnödig.

Två coola kvinnor, MEP Angelika Mlinar och tillträdande kommissionär Vera Jourova. 

Just nu ligger jag som en padda efter en annan middag, dock förtären hemma; biffar med fräst grönkål och trattkantarellsås var en höjdare (speciellt så man inte behövde tillreda det själv...) Valter var bjuden på fest till en kompis och svidade om till liemannen.

01.11.2014 kl. 17:57

Fin löprunda i Helsingfors

Fast jag vetat hur fint det är på naturskyddsområdet i Vik/Gammelstadsviken så har jag bara varit där någon enstaka gång och promenerat. I dag sprang jag där och kommer definitivt att göra det igen. Det är jättemysigt att springa längs plankor bland vassen! Tänk att det här finns bara ett par km hemifrån. Och att det är är ganska exakt 6 km till centrum av Helsingfors så skulle man ju inte tro.

 

25.10.2014 kl. 20:57

Jag blir aldrig en fotomodell

En vecka sedan jag bloggat sist så vi tar en bild up-date på vad jag sysslat med, okej?

Åkte till Stockholm på höstlovet för att utbilda mig och bli inspirerad för riksdagsvalet. Hann träffa min bror och broson där och vi tog en promenad till en alldeles fantastisk lekpark i Hammarby Sjöstad. Sverige kan det där med lekparker.

Har sprungit lite lätta rundor. Den här bilden är från förra söndagen så det minst sagt var hög luftfuktighet i Helsingfors...

Deltog i en valdebatt om Kvinnor i fredsprocesser och hur FInland lever upp till FN:s resolution 1325. Debatten gick bra och det var glädjande nog rätt mycket folk på plats, bland annat två riksdagsledamöter i publiken.

Har hängt på bokmässan i Helsingfors i Folktingets monter och delat ut sjuka mängder pinsar och godis.

Tog de officiella kandidatbilderna för riksdagsvalet i går. Kände mig snygg och fräsch men var allt annat än ledig och naturlig framför kameran.... Att modellyrket kan jag nog lugnt slå ur hågen :)

Efter den officiella fotograferingen bytte jag studio och ställde mig framför kameran igen, denna gång min man som fotade. Jag behövde mera bilder att ha till diverse annonser och annat material och aj att det var lättare att stå och vara avslappnad framför kameran då Riku fotade och Valter sprang omkring och gjorde miner till mig.

 

24.10.2014 kl. 12:46

Mellanmjölksrunda

I blev det styrketräning hemma, jag körde mitt pass och Valter körde sitt pass bredvid mig. Han kämpar på och tar i för kung och fosterland, men heeelt rena armhävningar gör han inte ännu...:)

I dag stack jag i väg och springa före middagen. Det märktes att jag var tom, hade förstås ätit lunch på dagen men bara en mandarin till mellis så hade ganska låg energinivå. Tog därför min vanlig 7 km rutt i mellanmjölkfart. Skönt var det ändå att komma ut så länge det var ljust!

Kallt var det, första träningen i höst då jag haft långärmad under jackan och både mössa och vantar.

16.10.2014 kl. 21:04

Barnfattigdom

I dag hann jag inte med någon träning alls, efter jobbet var jag moderator för ett seminarium med bland annat Mannerheim barnskyddsförbunds generalsekretare Mirjam Kalland om hur vi ska tackla barnfattigdomen i Finland. Visste ni att 102 000 barn lever i fattiga familjer i Finland? Det är 9,4 procent av alla barn. Därför var det ett urbota dumt drag att gå och skära i barnbidraget.

Och ännu dummare är det att barnbidraget påverkar  utkomststödet, det vill säga i praktiken är det så att de som har lön får barnbidraget i handen men de som lever på utkomststöd och som verkligen skulle behöva det får det inte, då bidraget räknas som en inkomst.

När Finland sanerade ekonomin i samband med krisen på 90-talet sparade man inom skolhälsovården och förstorade gruppstorleken i klassrummen. Notan betalas i dag via barn- och ungdomspsykiatrin.

Jag läste någonstans att efter den ekonomiska krisen på Island 2008 valde man att idka välfärdspolitik i stället för att strama åt. Staten förbättrade a-kassan, erbjöd arbetslösa utbildningar och höjde de statliga grundpensionerna. Man stödde uttryckligen låginkomsttagare, avskrev skulder och subventionerade räntor. Men framför allt, man bildade Välfärdsvakten, ett rådgivande organ vars syfte var att analysera följderna av krisen på familje- och individnivå. Analysen ledde till förslag som ledde till att man gav tilläggsresurser för service till barn och unga.

Nu känns det som om vi gör om alla misstag från den förra ekonomiska krisen då vi sparar på bl.a. sänkta barnbidrag.

Kvinnan till höger är Åsa Gustavsson, ordförande för SFP:s socialpolitiska utskott.

 

14.10.2014 kl. 22:11

Slarva inte med styrketräning

Jag slarvar massor med att träna styrka. Jag har hantlar och kettlebell och what not hemma, men det är allt för sällan som jag tränar med dem. I går var en dag då jag dammade av vikterna och körde i genom kroppen ordentligt.

Eller om man tar som måtstock hur ont i musklerna jag har i dag, så då var det en ordentlig genomgång.

Frisk luft fick jag på förmiddagen genom en söndagspromenad med familjen. Vi har ganska kiva klippor, skog och gångstigar precis bakom huset.

13.10.2014 kl. 15:45

 

Jag, Anna Jungner-Nordgren, fick för mig att börja träna inför Stockholm Marathon 2011. Jag kom i mål på 4 h 13 min och fick blodad tand. Tanken med min blogg är att berätta om hur det går med träningen och hur man pusslar ihop den med barn, man, jobb och politik. Jag jobbar på Folktinget, är 40 år och bosatt i Helsingfors. Och så lyssnar jag gärna på Judas Priest. Att sånt.

 

Kom med i Running Finland

Om du gillar att springa och gillar sällskap ska du komma med i vår löpförening! Running Finland är klubben för dig som tycker det är roligt att röra på dig, gillar utmaningar och gillar att skratta. Vi ordnar gemensamma träningar, olika evenemang och tävlingsresor!
 

Senaste kommentarer

16.10, 20:18Lågpuls och muffins av mdm
22.12, 22:18Jullov, jawohl! av fua
14.12, 09:53Copenhagen marathon av Carin