En vecka kvar till Vansbro triathlon

Det är mindre än en vecka kvar till Vansbro triathlon nu. Man skulle ju hoppas på bättre och framförallt varmare väder snart, i går var det + 12 i luften och ett iskallt duggregn. Framför allt under löpningen så kändes fötterna som isklimpar, nästan som man hade sprungit med styltor....

Foton av Richard Nordgren.

23.06.2014 kl. 10:43

Bildbloggen

Barnet med sin Specialized.

Färggrant intervallpass med shorts från Röhnisch, strumpor från Gococo och skor från Asics.

Brickpass. Cykelskjorta från Odlo.

Utökade skoparken med ett par Adidas Tempo 6.

10.06.2014 kl. 20:39

Hela världen ska byggas före midsommar

Det är mycket nu! Alla deadlines faller på och allt ska vara färdigt och i nätt paket före midsommar på jobbet. Därtill borde man förbereda sig för Vansbro triathlon, hinna kolla utrustningen ordentligt, åka till Malmö en sväng på Nordiskt Forum och delta i en paneldebatt och dessutom hinna gå på Women and Sport konfererenen här i Helsingfors.

Sedan senaste inlägget så har jag sprungit damtidan, gått på femtioelva barnkalas, tränat, varit besviken på att Christina Gestrin inte blev EU-parlamentariker trots ett fantastiskt resultat och så har jag firat mina bonuspojkar som blev studenter.

Over and out, vi hörs!

03.06.2014 kl. 13:18

Solig lördag

Egentligen skulle jag ut och susa med Bianchin hade jag tänkt. Men det var så varmt och så soligt och så mycket roligt program så det bidde inget av cyklingen.

Vi gick på Stafettkarnevalen och träffade goda vänner och njöt av stämningen.

Vi susade vidare till minigolfkalas för en fin 8-åring.

Det kommande golfproffset.

Efter kalaset gick vi på stan och shoppade. Tyvärr inget till mig utan det var avkomman som ekiperades.

24.05.2014 kl. 20:21

Två så olika pass

I går blev det först fotboll med Valter på sandplanen nära oss. VI hade superskoj och han var grym i målet.

Efteråt bytte jag om till springkläder för att fara ut på en lugn skön jogg i den varma kvällen. Det blev i stället en riktig skitrunda med ett steg som kändes att man trampade i sirap och dessutom började jag känna av ett lite ömmande högerknä.

23.05.2014 kl. 10:40

Cooper blev intervaller

Det var ju meningen att Running Finland skulle köra Coopertest i går kväll. Men när vi väl joggat till Djurgården så visade sig att sportplanen var fylld av knattar som tävlade i häcklöpning, så ett Coopertest skulle inte ha funkat där.

I stället sprang vi ut i Centralparken och körde 600 m intervaller, för mig blev det inte så många då jag hade en tid att passa -  skulle möta upp med min familj på Olympiastadion för att se Finland möta Tjeckien i fotboll. Lite sen och mycket svettig dök jag upp där, men hann ändå se alla mål (matchen slutade 2-2).

22.05.2014 kl. 15:53

Valfeber

Jag lider av valfeber och därför lider också bloggen. Har tänkt på EU-valet nu i över 8 månader, känns overkligt att snart är valdagen här. Kommer att bli helt hiskeligt spännande. Jag har stalkat min kandidat så gott jag kunnat och varit med med henne, Christina Gestrin (175), på olika valtillställningar och debatter så mycket jag hunnit.

På Eurooppanaiset - Kvinnor i Europas valdebatt.

Och så har jag varit ute på stan och delat ut valreklam. VÅrt material har gått jättebra åt och folk har varit positiva. Utom en kärring som i går ansåg att alla finlandssvenskar är skithögar och att vi inte har något att göra i Finland för att vi talar svenska....

SU:s nya ordförande Ida Schauman, förbundssekreterare Sandra Grindgärds, försvarminister Calle Haglund och jag.

Helgen tillbringade jag i Hangö på SFP:s partidag, var i talarstolen och talde om våld mot kvinnor och fick replik av vår justitieminister, vilket ju gladde mig. Jag hann med en morgonträning på lördag morgon tillsammans med två andra hurtiga SFP:are, Joakim och Andreas.  

Riktigt soligt och varmt var det i Hangö, på mig har jag Röhnisch Long Racerback men tyvärr hade jag långa tights, vilket var alldels för hett.

I går var det avslutningsfest för Dicken, Valters handbollslag. OCh aldrig har jag sett en så stolt kille som Valter när hans lag fick tåga upp på scenen för att motta medaljer. Han pöste av stolthet och det gjorde ju förstås Riku och jag också.

 

21.05.2014 kl. 09:12

Våga med Jesse P - kolla den!

14.05.2014 kl. 13:01

Våga

Mycket på gång, i går kväll var det Fondens utdelningsfest på Finlandiahuset och tillhörande middag på Sipuli och i dag var det tidigt upp för att vara i Min Morgon och berätta om Folktingets Våga Svenska-kampanj och raplåten Våga av Jesse P som är en del av kampanjen. Så sjukt bra låt och dessutom är Jesse en genomtrevlig typ!

14.05.2014 kl. 12:49

Årets HCR var kul!

Känns lite så last season att nu komma med race-rapport men here we go:

Förde Valter på handisträningar på morgonen och åt en bra frukost (nåja, två rågbrödssmörgåsar och kaffe) före det. Hemma igen åt jag en stor portion kycklingpasta och drack mjölk. Klockan var inte mer än 12 och min start var kl. 16.00. Började bli lite rastlös, bytte om till springkläder och gick och mumsade på bananer och sportsbars och huttade i mig Elektrolytdricka mellan varven. 

Stack tidigt i väg till Kisahalli för att insupa tävlingsstämningen. Och också för att jag är nördig med sånt här, jag vill alltid vara i god tid och hatar att komma i sista minuten. På plats åt jag två Dallasbullar och en kopp kaffe och tog det bara lugnt.

Hade velat länge om jag skulle springa i bara t-shirt eller inte, men vid 15-tiden stod det klart att Löfler-ärmarna fick åka in i klädförvaringen, skulle ha blivit allt för hett annars. Klädförvaringen fungerade utmärkt, inga köer och smidigt överlag. Dessutom om var det tillräckligt med toaletter i år, behövde inte köa mer än 4-5 minuter för sista kisset innan racet.

Trots att de hade 10 startgrupper i år så var det trångt som bara fan i början igen. Tre första kilometrarna gick i mycket varierande, mest långsamt, tempo. Min familj stod redan vid 4 km och hejade på mig, så roligt att vi hann high-fiva varandra!

Jag hade tagit Fuas råd till mig och införskaffat High5-gel (liquid). Helt superbra gelar, jag tyckte att de kickade in energi direkt och under hela loppet blev jag aldrig trött. Alltså ibland får man ju fel i huvudet av att börja tänka på hur låååångt det ännu är kvar, men den här gången så njöt jag hela vägen, helt sjukt roligt!

Speciellt bråttom hade jag ju inte, medeltempo låg på 05:57 men så hade jag inte heller någon tidsambition. Kanske det var det som gjorde att jag tyckte att det kändes så bra. Min sluttid blev 02:07 vilket ju ingen behöver hurra över, men med tanke på att jag inte sprungit så långt sedan oktober och hur lätt det kändes så var jag jättenöjd. Och att min sista kilomter gick i 04:20 tempo så visar ju på att jag inte var speciellt slut.

Så tjoho för årets HCR, det var grejer det!

13.05.2014 kl. 15:02

HCR i morgon då...

Var och hämtade ut nummerlappen i dag på lunchen inför morgondagens halvmara. Aldrig har jag varit så är icke-laddad och otaggad inför ett lopp. Antagligen beror det mest på att jag vet att jag tränat för dåligt och inte kan förvänta mig att det går speciellt bra. Men jag ser nog framemot loppet, jag får ju till ett fint träningspass om inte annat. Ett träningspass tillsammans med 16 000 andra löpare!

HCR har utvecklats och detta år får man påsar för klädförvaringen som lämnas ut mot nummerlappen efteråt. Tidigare år lämnade man ju bara sina grejer vind för våg på läktaren.

Tog sista rundan inför HCR redan i tisdags och önskar att jag skulle kunna säga att jag bara vilat efter det. Det har jag inte gjort, även om jag inte har tränat.

Skor från Asics och tights från Röhnisch. Och strumporna är Gococo.

Måste ännu bara visa det fina morsdagskort jag fick i morse på morsdagsfrukosten på förskolan. Personalen hade intervjuat barnen om deras mammor och enligt Valter så är jag bra på att köra bil och tycker om att springa.

 

09.05.2014 kl. 15:48

Fin helg på alla sätt och vis

Det var roligt i Wien. Tyvärr satt jag på möte hela fredagen då det var stekande hett ute, men det kompenserades med en häftig kampanjöppning för ALDE på kvällen -  över 1000 liberaler i Europa hade samlats i en gammal hangar (som var omgjord till ett kulturcentrum) för att kicka igång den sista ruschen i Eu-valskampanjen.

SFP:s utökade delegation.

I dag ordnade Kvinnoförbundets båda lokalavdelningar i Helsingfors en superlyckad tillställning för barnen i Barnens trafikstad. Vi var där och Valter stortrivdes med att gå i trafiskskola, köra trampbilar, få en ansiktsmålning och äta kex.

Efteråt for Valter på kalas och jag drog till gymet för att springa intervaller, blev 8 x 400 meter i 04:30 (ja de flesta i den farten, några lite långsammare...)

Svettig och eländig plankande dam.

04.05.2014 kl. 20:46

Mycket program, inga svar

Jag har ännu inte fått något svar på allergitesten, vilket har gjort att jag varit lite försiktig i träningen. Längsta jag sprungit är 8 km och den snabbaste rundan jag haft var i 05:35 tempo. Inte med andra ord så optimal laddning för att springa halvmaraton nästa helg...

Ekiperad av partiet (SFP): Det går hårt nu. Not really.

Jag har varit i Rotterdam på resa, på Liberal Internationals kongress. Största behållingen var att hälsa på Astrid Thors i Haag, hon är ju där nu som High Commissioner on National Minorities.

Jag, Andreas Elfving (SFP:s International Officer) och Astrid Thors.

Många premiärministrar och vice presidenter som var på samma kongress som jag, hade en pratstund med Hollands Prime Minister Mark Rutte:

Valter hade önskat sig en ny keps från resan, en sådan med rak skärm. Det fick han:

MIn iPhoto krånglar hela tiden och avslutar sig själv, tänker inte bråka med den för att publicera mera bilder nu utan i stället går jag och packar för nästa resa, åker i morgon till Wien för ALDE Council Meeting. Inte någon vits att packa springkläder med, finns inte tid för träning denna gång.

 

 

 

01.05.2014 kl. 19:57

Oönskad dramatik

I går var jag ute och sprang, hade sprungit sju km och då, före den sista sista kilometern började det hetta i öronen och klia i handflatorna.

Väl hemma fick jag rusa på vessan och medan jag satt på byttan såg jag  hur mitt ansikte förvandlades till en krater av vita fläckar, ögonen murades till små springor och magen började kändes som en blindtarmsinflammation.

Jag spydde och kunde inte stå rak, hade svårt att tala. Fick vita fläckar på hela kroppen, en del stora som tomater. I övrigt var kroppen illröd. Mysigt.

Fick frossa och skakade okontrollerbart och då drog vi till sjukhuset. Men väl där så lugnade sig allt, då jag äntligen fick komma till luckan och anmäla mig så var jag helt okej igen. Liksom 30-40 minuter senare. Sköterskan där var fruktansvärt ointresserad av mig då jag förklarade vad som hänt. Då jag sa att jag kanske skippar att köa ytterligare så bad hon mig bara att komma på nytt om det händer igen. Så vi åkte hem.

I dag har jag däremot varit till vår egen företagsläkare som skrev ut antihistaminer och adrenalinspruta att ha i handväskan. Och som skickade mig på de vanligaste allergiproverna. Ger inte de svar skickar han mig vidare till Allergisjukhuset.

Best case scenario är att jag plötsligt blivit väldigt allergisk mot räkor (åt en räksallad 2 timmar innan det hände). Worst case scenario är att jag får urtikaria, nässelutslag vid ansträngning i kombination med ngn allergi.

Jag har alltså aldrig varit allergisk mot något annat än sulfa tidigare.  Så det här suger nog rätt mycket.

 

16.04.2014 kl. 21:10

En helg går så fort

Simmare.

Valter valde lunchställe efter handbollsträningarna. Klok unge.

Fina typer.

PT Amanda Sjöström föreläste på Running Finlands inspirationsdag. Jag skulle så gärna ha Amanda som min personal trainer - hon är kunnig, hängiven och inspirerande.

14.04.2014 kl. 13:45

 

Jag, Anna Jungner-Nordgren, fick för mig att börja träna inför Stockholm Marathon 2011. Jag kom i mål på 4 h 13 min och fick blodad tand. Tanken med min blogg är att berätta om hur det går med träningen och hur man pusslar ihop den med barn, man, jobb och politik. Jag jobbar på Folktinget, är 40 år och bosatt i Helsingfors. Och så lyssnar jag gärna på Judas Priest. Att sånt.

 

Kom med i Running Finland

Om du gillar att springa och gillar sällskap ska du komma med i vår löpförening! Running Finland är klubben för dig som tycker det är roligt att röra på dig, gillar utmaningar och gillar att skratta. Vi ordnar gemensamma träningar, olika evenemang och tävlingsresor!
 

Senaste kommentarer

16.10, 20:18Lågpuls och muffins av mdm
22.12, 22:18Jullov, jawohl! av fua
14.12, 09:53Copenhagen marathon av Carin