Effektiv träning

Det känns i mina vader att jag sprang upp för Domkyrkans trappor i går.

Jag och två andra tjejer möttes upp på Running Finlands träningar och började med 3 km uppjogg, sedan trapporna x 10 (vartannat varv så att man trampade på varje trappsteg och vartannat varv två trappsteg i taget). Efter trapporna kändes det skönt med 3 km jogg på platt mark...

I dag ska benen få vila (nästan) för det blir simning i kväll. Det är i och för sig lite bad planning från min sida: var till frissan i morse och lade ut smärre förmögenhet på håret och skulle ha velat suga på karamellen, det snygga håret, lite längre än bara ett par timmar. Det är ju ett välkänt faktum att man aldrig får håret lika slätt och glansigt som frissan får.

 

 

 

11.04.2014 kl. 13:33

Springa med barn

Tog med mig Valter för att testa om det går att fara på en lugn jogg med honom.

Nej det går det inte.

Efter 300 meter fick han håll, sedan sprang hann som en vettvilling till nästa lyktstolpe. Sedan skulle han kolla på stenar, klättra på diverse stubbar, springa som en vettvilling, prata om senaste utvecklingen i favoritspelet HayDay och sedan sparka prick med lite kottar för att sedan få håll igen.

Nästa gång får han komma med på cykel.

Jag förde hem honom och tog en liten tur på egen hand. Och stannade inte för att kolla på stenar.

 

07.04.2014 kl. 21:10

Running Finland är hett

Ni har väl inte missat att Running Finland ordnar inspirationsdag inkommande söndag på Luckan?

Temat är kost och löpning och vi får lyssna till  PT Amanda Sjöström. Tillfället är gratis för alla och avrundas med lite löpning för de som vill. Running Finland bjuder på någonting temaenligt i mat- och dryckesväg.

Koordinaterna är alltså Luckan (Simonsgatan 8) 13.4.2014 med start kl. 14.00. Anmälan behövs, gör det via FB-sidan eller till info@runningfinland.fi.

Och  redan på torsdag 10.4 blir det träningar, denna gång jag som drar dem. Vi träffas kl. 18.00 vid Senatstorget och tanken är att vi ska köra trapporna upp till Domkyrkan x antal gånger med upp- och nedjogg förstås. Välkomna!

 

07.04.2014 kl. 19:00

Våga

I dag har vi lanserat Folktingets nya kampanj, Våga svenska. Det är en motreaktion mot medborgarinitiativet om att slopa undervisningen i svenska i de finska skolorna.

Jag har hängt på sociala medier hela dagen och pulat med webbplatsen och videon. Gå nu in på sajten och häng upp en vimpel och så kan du därifrån också gå in på vår facebooksida och gilla den, okej?

Träningsmässigt så vågade jag mig ut på korta intervaller i går 10 x 300 med joggvila och upp- och nedjogg. I dag ska jag våga mig ner i bassängen och simma medan Valter går på simskola.

 

04.04.2014 kl. 15:25

Skräckblandad förtjusning

Jag var på Den Stora Finlandssvenska Kryssningen i helgen - 500 finlandssvenskar inklämda på Viking Mariella till Stockholm för att umgås, nätverka och gå på seminarier. Någon beskrev det väl: man åker på en sådan kryssning med skräckblandad förtjusning.

Men det var roligt! Och jag hann träffa min bror i Stockholm och ta en 10 km runda i härligt väder. Det var så varmt så man kunde ha sprungit i bara t-shirt.

Annat än varmt var det i kväll när jag kom transportspringande hem från ett möte: temperaturen kan inte ha varit mer än just över nollstrecket och dessutomen äcklig snålblåst. Men jag fick 8 km och det tackar den här damen för.

01.04.2014 kl. 21:37

Vackra Helsingfors

Bytte om till träningskläder på jobbet och stack ut på en runda efter jobbet. Helsingfors visade sig från sin allra bästa sida och 8 km var en ren njutning.

Och ack så det kändes lättare att springa nu jämfört med i lördags. Det kan ha något med att göra att jag hade vett att skala av ett lager kläder jämfört med senast då jag hade merinoull i ett lager närmast kroppen och svettades som en galning... jag hatar att frysa och tror att jag rätt ofta paltar på mig alldeles för mycket.

 

Linden och någon annan skuta vid Vedkajen.

24.03.2014 kl. 20:48

Streat Helsinki

Tog bort stygnen från armen i fredags, såret hade inte läkt helt bra så jag har simningsförbud ännu några dagar. Men träna fick jag så jag tog en 7 km runda på lördag eftermiddag. Så skönt - nu hade våren kommit ordentligt: det var soligt och varmt. Fast jag kände mig i usel form, men det är en annan historia.

Vi njöt också i solen av evenemanget Streat Helsinki (matevenemanget) och köade i evigheter för Pulled Pork. Men det var det värt.

Valters bror Jacob har en fotoutställning på Nikolaj II i Kolerabassängen så den var vi också och kollade på. Fina bilder! Och han hade faktiskt också sålt tre bilder.

I dag har jag städat halva dagen - tvättat fönster, torkat av väggar och what not. I morgon blir det spring igen!

 

23.03.2014 kl. 20:16

Detta har hänt

Lämnade er vind för våg med tankar om abortlagstiftning tydligen...

Jag hade flow med träningen (mest löpning då) men nu har jag träningsförbud på sammanlagt 9 dagar då jag lät operera bort en ofarlig knöl (det här betyder fettknöl alltså) på armen.

Först nästa helg får jag träna igen.

Annars har vi haft glädjen att fira Valter som fyllde 7 år! Fina ungen, som ville bjuda precis alla från förskolan plus andra kompisar på sitt kalas och fick det. Så på något sätt fick vi ihop ett kalas med 22 glada barn och Valter var nöjdast i stan.

Det har varit galet mycket på jobbet med seminarier, sessionsförberedelser, kampanjer både beträffande jobb och EU-val och så allt annat.

Kom i dag hem från Svenska Kvinnoförbundets årsmöte. Jag blev omvald som vice ordförande, vilket är superkul! Jag blev också rejält överraskad så jag tilldelades SFP:s silverne förtjänsttecken av SFP:s ordförande, försvarsminister Carl Haglund.

 

16.03.2014 kl. 19:13

Simpaddlar och abortlagstiftning

Hinner tydligen inte sköta om bloggen, bara full rulle hela tiden. Min förklyning gav vika men i stället fick Riku den och Valter också. Den gångna veckan har det träningsmässigt mest blivit simning, men vackert så med tre pass (det är ändå simningen som är min svagaste gren).  Ett löppas fick jag också till, men det var stormigt som fan så det var mera plåga än kul.

Annars så var jag i torsdags i radion i Slaget efter tolv och debatterade abortlagstiftning. Jag kommer  också att skriva en debattartikel om det till Kvinnodagen:  min åsikt är att abort är en rättighet och inte ett brott, kommer antagligen att reta upp en och annan i bibelbältet med min text (artikeln ska till Vasabladet).

Och så har vi haft Running Finlands årsmöte, jag fortsätter som vice ordförande. Roligt att vi alla var överens om att återuppta regelbundna pass en gång i veckan och roligt att alla styrelsemedlemmar är villiga att dra dessa pass!

Simpaddlar är världens bästa uppfinning för att utveckla styrka och teknik.

 

02.03.2014 kl. 21:18

Nu jävlar får förkylningar vika

Tog ledigt förra veckan för att ha lite sportlov men det blev nog inte så sportigt lov. Först spelade Valter innebandy så häftigt så att han fick nackspärr och gick som Robocop i två dagar, vilket gjorde att vi fick skippa den planerade squashen. Sedan gick jag och blev ordentligt förkyld och fick hålla nästan en vecka träningsfritt.

Varm vetedyna hjälpte mot nackspärr.

Men nu har jag friskförklarat mig: körde backträning i söndags, en kort 5 km i går kväll och så simträning i morse. Nu jävlar ska det tränas!

Hockey på gården och i rinken har vi däremot fått till. Någon är mycket inspirerad av Tuukka Rask.

Den miljonte selfien på mig med svart pipo och Röhnisch jacka. Denna gång tagen i Vasa innan jag blev sjuk.

25.02.2014 kl. 09:27

80-talssporten är het igen!

Jag vet inte om jag handlat riktigt klokt men jag har bokat en timme squash för mig och Valter på helgen. Han vill testa på en ny sport och jag tycker att 80-talssporten squash är hur kul som helst. Det här kommer antagligen sluta i tårar och racketar som kastas i ilskan men nu får han ju åtminstone testa på något nytt.

Före Valter föddes så spelade jag rätt regelbundet med en kompis men nu har jag inte på många år hållit i en racket, ska bli skoj!

 

 

 

13.02.2014 kl. 13:08

Lunchspring med EU-valskandidat Gestrin

Jag hade möjlighet att ta en löprunda på lunchen i dag tillsammans med Christina Gestrin, kandidat i EU-valet.  Det är ju ingen hemlighet att jag stöder henne i valet och jobbar för henne och hennes kampanj. Hon står för de värderingar som är viktiga för mig, hon är driftig och trevlig. Jag tror hon skulle göra mycket gott i Europaparlamentet, det har hon ju gjort i vår riksdag också.

Och så skadar det ju inte att hon är en löpare och tränar nu för Helsinki City Run!

Matchande jackor från Röhnisch. Och dimmigt värre vid Tölöviken.

 

11.02.2014 kl. 20:20

Selfien på vad jag gjort på sistone

Skrinnat med barnet.

Jag har varit på SFP:s kick-off i Tammerfors inför EU-valet.

Jag har tränat: cykling och simning.

 

10.02.2014 kl. 21:28

Röhnisch nya kollektion

Den nya kollektionen från Röhnisch för våren och sommaren 2014 känns bra! Jag är själv lite trött på rosa, för det mesta i min träningsgarderob har rosa detaljer, därför välkomnar jag färgerna poison och oxygen som de kör med nu. Dessutom har de nya superbra produkter, åtminstone nya bekantskaper för mig: jag sprang häromdagen i deras reversible bra, en sport-BH som är den skönaste som åtminstone jag haft på mig. Känns som om man inte skulle ha något på sig, men på ett bra sätt, allt som ska så hålls alltså nog på plats.

Robyn Run Jacket är väldigt söt med detaljen på ryggen. Jackan är supertunn men håller vinden bra. Jag har tidigare också haft jackor från Röhnisch, den här känns lite större i storlek och har tillräckligt långa ärmar (jag har långa ärmar). Dessutom syns man otroligt bra i den (men i mörker så skulle jag nog ändå ha en reflexväst också).

Tighsen (Shape Willa) är precis som de ska vara -  de håller allt på plats, de hålls uppe och som sagt, jag gillar de turkosa detaljerna.

06.02.2014 kl. 21:53

Vinterdag utomhus

I går blev det bara 30 min på trainern (intervaller) för det var så jäkla oplogat med 20 cm nysnö som jag inte orkade kämpa mig i genom. Dessutom var det lite tidsbrist då förmiddagen gick i handbollens tecken och vi skulle i väg rätt tidigt till en fest på Salve.

I dag var det plogat och jag fick till ett löppass. Hade så ont i rumpmuskelrna efter att ha varit i pulkabacken före, så det som jag hade tänkt skulle vara en 10-12 km slutade redan vid 7 km.

Premiärinvigde lite nya träningskläder från Röhnisch, på bilden syns Robyn Run Jacket (i färgen Poison). Är väldigt nöjd med grejerna, återkommer i morgon med lite bilder som Riku tagit.

Tänkte fastna i tunneln.

Någon som är nöjd över att snön kom...

Visar sonen hur man ska åka t-fat.

Fartdåren.

02.02.2014 kl. 19:43

 

Jag, Anna Jungner-Nordgren, fick för mig att börja träna inför Stockholm Marathon 2011. Jag kom i mål på 4 h 13 min och fick blodad tand. Tanken med min blogg är att berätta om hur det går med träningen och hur man pusslar ihop den med barn, man, jobb och politik. Jag jobbar på Folktinget, är 40 år och bosatt i Helsingfors. Och så lyssnar jag gärna på Judas Priest. Att sånt.

 

Kom med i Running Finland

Om du gillar att springa och gillar sällskap ska du komma med i vår löpförening! Running Finland är klubben för dig som tycker det är roligt att röra på dig, gillar utmaningar och gillar att skratta. Vi ordnar gemensamma träningar, olika evenemang och tävlingsresor!
 

Senaste kommentarer

16.10, 20:18Lågpuls och muffins av mdm
22.12, 22:18Jullov, jawohl! av fua
14.12, 09:53Copenhagen marathon av Carin