Misslyckad guacamole och härlig klänning

Huh vilken vecka. Möten och kampanjöppning, små katastrofer, en radiodebatt, inskrivning till skolan för Valter och what not. Så jäkla skönt att det är veckoslut!

Skulle fredagsmysa och kom inte på något bättre än texmex. Tyvärr blev min guacamole mera som en sörja av créme fraiche och avokadoklumpar (låter läckert va) men ingen brydde sig, smakade bra ändå. Skyller dessutom allt på omogna avokadon (och hej, tricket att sätta dem i ugnen i folie funkar inte!)

Invigde världens bästa hemmamysklädesplagg - jag kommer att bo i den här:

Ursäkta att jag är sminklös och tröttast i Europa -  det är meningen att ni ska kolla in Röhnisch mysklänning (Evelin sweat dress).

31.01.2014 kl. 20:12

Amnestys absurda utspel

Multitaskade i går och satt och cyklade i går och förberedde mig samtidigt  för denna dagens diskussion:

Tillåt prostitution för jämlikhetens skull?

Amnesty International vill kämpa för att länder världen över skall tillåta prostitution. I Norden får förslaget hård kritik. Enligt Amnesty skulle en avkriminalisering öka de inblandades rättigheter vad gäller hälsa, säkerhet och jämlikhet.

I Slaget efter tolv deltar Niina Laajapuro; chef för människorättsarbetet på Amnesty i Finland och Anna Jungner-Nordgren, vice ordförande vid Svenska kvinnoförbundet. Debatten leds av Patrik Schauman.

Wish me luck!

31.01.2014 kl. 09:35

Måndag igen

Helgen var rolig men kändes kort. På fredag kväll visade termometern -16 grader så jag övergav tanken på löpning utan bakade foccacia i stället.

På lördagen var det humanare väder så efter Valters handbollsträningar stack jag ut på en fin runda på 10 km. Har kört intervaller på cykeln så det blev en lung lunk utan tidsambitioner. Skönt!

Bästa vänner.

Medan jag sprang så hade Riku och Valter match på gården i hockey.

... och på kvällen gick vi på Idrottsgalan. Och det var första gången jag fick tillfälle att bära ett idrottens förtjänstteckan (som jag fått för mitt engagemang i FSG). Fin gala och god mat!

I går blev det ingen träning och inte heller i dag :( I går var jag trött och i kväll har jag jobbat med grejer som jag måste komma i kapp med. Tiden räcker aldrig till.

 

 

27.01.2014 kl. 20:35

Barnfotograf

Valter fick agera fotograf i kväll då jag tog ett pass på trainern. Hade egentligen velat sticka ut och springa, men jag var ensam med barnet så det fick bli cykling i dag.

Cykel: Bianchi T-shirt: Röhnisch Cykelbrallor: Odlo Skor: Specialized

23.01.2014 kl. 22:21

Kylan gör mig ryggradslös

Blev nog ingen löpning i dag, då vi kom in från att ha varit och skrinna så var det -15 och klockan var över åtta på kvällen. Jag hade redan löpkläderna på då jag mesade ur och i stället klädde av mig och hoppade i badet med Valter.

Muchos varmare.

22.01.2014 kl. 21:27

Skrinning och intervaller

Bryssel var bra men det är onekligen lite tungt att stiga upp kl 05 för att hinna till flyget och sedan resa, sitta på möte och flyga hem på kvällen.

Efter jobbet var det bara snabbmiddag av rester och sedan gick vi till skridskoplanen nära oss. Valter blir bättre och bättre för varje gång och tycker det är superskoj.

Frös som en hund då vi kom in men fick upp värmen ordentligt på trainern, körde ett snabbt intervallpass så att främre lårmusklerna brann. Hoppas hinna få till lite löpning i morgon och så simning på fredag.

 

 

 

 

21.01.2014 kl. 21:44

Min dator lever igen!

Riku lyckades rädda min dator  - hurraa!!! Och från och med nu så ska jag bli bättre på back-up pch verkligen säkerhetskopiera regelbundet...

På tal om regelbundet så måste jag börja skriva upp mina träningsmål för veckorna, annars blir det ju till ingenting... Sen senast jag bloggade så har jag fått till ett pass på trainern och en löprunda. Inte så mycket att hänga i julgranen, I know.

Hela lördagen gick åt till Kvinnoförbundets utbildning och möte men i dag hann jag springa, umgås med vänner i kälkbacken (mest grus i backen så vi bytte till hockey på gården i stället) och en kaffedoria hos Rikus bror.

I morgon åker jag till Bryssel över dagen så då blir det vilodag från träning. Där är det +9, blir skönt med ett miniavbrott från kölden här.

 

19.01.2014 kl. 20:36

Inte som på Strömsö

Livet är inte som på Strömsö just nu: möten varje kväll och ingen tid för träning, en Mac Book Pro som tar sina sista andetag och som jag hoppas kunna rädda åtminstone bilderna i från en plågsam död och en bil som har något strul med växelspaken (låter ju billigt att fixa eller hur).

GAAAH.

16.01.2014 kl. 14:03

Kadensmätare

Helgen gick i ett huj, på fredagen var vi på en 50-årsfest som var skoj: god mat och massor av gäster, nästan 200 personer! Roligt att festen hölls på Astoriasalen, jag har aldrig tidigare varit där.

Lördagen var jag på en begravning så det var mindre muntert. Efter den så ugglade jag hemma hela dagen och var slöast i hela Helsingfors. På söndagen var vi däremot mera effektiva, vi städade så att hemmet nu skiner och så hann jag med cykling på trainern. Inser nu att jag måste skaffa en kadensmätare för att bättre kunna utnyttja träningsprogram (t.ex. från trainerroad.com).

En sån här från Wiggle står högt på min önskelista!

 

 

13.01.2014 kl. 11:09

Vardagsrumban

Jahapp så var vardagen här då: sömnigt barn (och i och för sig också vuxna) på morgnarna, söka vantar och förbanna sig att man inte satt fram kläderna dagen innan. Härligast blir det dessutom om man stiger på legogubbar som inte städats undan kvällen innan.

Och så är det deadlines som tornar upp, tider att få ihop, barn ska hämtas och föras och kvällsmötesrumban som drar i gång. Maten ska handlas, tillagas och helst ska man hinna dammsuga innan någon utvecklar dammallergi.

I allt detta finns det folk som tycker det är ljuuuvligt att vardagen och rutiner är här igen.

Som ni hör så är rumban här igen också hos oss. Men i går funkade rumban faktiskt ganska bra, hade ett kvällsmöte efter jobbet som tog slut i såpass vettig tid att jag hann till simhallen efteråt (1 km med bra känsla efteråt) och umgås med familjen. I och för sig blev det lite sent läggdags för unge herrn, men det var det värt då vi alla låg och kollade på foton på honom som liten.

Påsken 2009, Valter 2 år.

09.01.2014 kl. 09:41

15 km

Äntligen fick jag till ett längre pass, 15 km löpning i maklig takt, jag är supernöjd!

Tanken ursprungligen var att vi skulle vara många från Running Finland som skulle träffas 10.30 i Britas och ta ett pass. Men i slutändan var det bara jag och Anna-Karin som träffades kl. 11 i Arabia (både hon och jag är sega på morgnarna och det här var ju faktiskt sista dagen man kunde sova länge. Jag hade tom. problem att masa mig upp kl. 10, bävar för i morgon bitti...)

Det blev en fin runda med rutten Arabia-Gammelstadsviken-Hertonäs-Brändö-Arabia. Vi hann förstås tala om allt och inget och häll ett tempo som gjorde att det gick lätt att prata. Underligt hur 15 km går i ett huj och utan tankar om att det är tungt då man har trevligt sällskap.

06.01.2014 kl. 14:25

Brickträning light

Sov usligt i natt så det var segt att stiga upp i morse för att hinna till Valters träff på skridskobanan. Han hade alltså träffis med sin kompis som sedan kom till oss och åt och lekte.

Jag skrann också men så mycket träning blir det inte, vi tar det ännu ganska försiktigt. Men i dag var det minde Bambi på is än förra gången, så det går framåt!

På eftermiddagen var det dags för brickpass: jag ställde fram löpkläderna så att bytet från cykel till löpning skulle gå smidigt och fort. Körde 30 min cykel och sedan 30 min löpning, så det var ett ganska light pass, men med tanke på hur lite sömn jag hade i bagaget så var det säkert klokt.

Bytet från cykel till löpning gick till min förvåning hur smidigt som helst, inga stumma ben utan löpningen började genast rulla. Roligt!

 

05.01.2014 kl. 17:35

SnadiStadi

Vi var för första gången till SnadiStadi, innelekstället i Gräsviken. Jag tyckte det var bra: fräscht och passligt stort. Dessutom inte så väldigt dyrt, 14 euro för barn och vuxna kommer in gratis.

Valter och hans kompis gav också tummen upp, de fick leka och härja i 3,5 h medan vi vuxna satt mest och pratade i caféet. Ett tips om man vill besöka stället är dock att ha varma kläder på sig, det är svinkallt där! Alltså barnen frös ju inte då de rörde på sig oavbrutet, men vi som bara satt där kände av kylan.

04.01.2014 kl. 17:41

Intervaller på trainern

Körde ett intervallpass på trainern på eftermiddagen. Det var bara 30 minuter långt men svetten sprutade. Jag körde ett från Fitness Blender som jag hittade via YouTube. 

Jag multitaskade faktiskt för under tiden så skötte jag barn (placerade Valter i soffan med en annan iPad i handen) och lagade mat (lät pastasåsen puttra på spisen).

 

03.01.2014 kl. 19:19

En sport som jag avskyr

Första träningen i år blev 60 min på cykeln (inomhus) i går kväll. Vet nu inte hur effektivt det är att samtidigt sitta och kolla på House of Cards, men åtminstone får man ju lite vana att sitta på cykeln.

I dag for Valter och jag och skrinna. Skrinning är en sport som jag innerligt avskyr av hela mitt hjärta men jag gjorde mitt bästa att inspirera Valter till att tycka det är kul. Det är heller inte så lätt att instruera honom då man själv är hopplöst dålig. Men tydligen var det ändå värt besväret, han vill fara på nytt i morgon.

03.01.2014 kl. 13:59

 

Jag, Anna Jungner-Nordgren, fick för mig att börja träna inför Stockholm Marathon 2011. Jag kom i mål på 4 h 13 min och fick blodad tand. Tanken med min blogg är att berätta om hur det går med träningen och hur man pusslar ihop den med barn, man, jobb och politik. Jag jobbar på Folktinget, är 40 år och bosatt i Helsingfors. Och så lyssnar jag gärna på Judas Priest. Att sånt.

 

Kom med i Running Finland

Om du gillar att springa och gillar sällskap ska du komma med i vår löpförening! Running Finland är klubben för dig som tycker det är roligt att röra på dig, gillar utmaningar och gillar att skratta. Vi ordnar gemensamma träningar, olika evenemang och tävlingsresor!
 

Senaste kommentarer

16.10, 20:18Lågpuls och muffins av mdm
22.12, 22:18Jullov, jawohl! av fua
14.12, 09:53Copenhagen marathon av Carin