Waris Dirie - häftigaste den här veckan

31.01.2015 kl. 15:21

I veckan hade jag chansen att vara med då Waris Dirie, som har vigt sitt liv åt att bekämpa könsstympning, belönades för sitt arbete med Liberal Internationals Freedom Prize 2014 på House of Lords i London.

Waris Dirie är författare, det är säkert många av er som läst åtminstone En blomma i Afrikas öken. Dessutom är hon tidigare fotomodell och Bond-brud. För att bekämpa att över 2 miljoner flickor per år utsätts för det brutala och grymma som en könsstympning är, så driver hon nu Desert Flower Foundation som har 12 kontor världen över.

Jag var väldigt tagen över att få träffa henne och sitta och dricka te med den kvinnan.

Pressuppbådet var stort; allt från Somalisk TV till Cosmopolitan ville träffa författaren, modellen och ex-Bondbruden Waris Dirie.

 

 

Jag, Anna Jungner-Nordgren, fick för mig att börja träna inför Stockholm Marathon 2011. Jag kom i mål på 4 h 13 min och fick blodad tand. Tanken med min blogg är att berätta om hur det går med träningen och hur man pusslar ihop den med barn, man, jobb och politik. Jag jobbar på Folktinget, är 40 år och bosatt i Helsingfors. Och så lyssnar jag gärna på Judas Priest. Att sånt.

 

Kom med i Running Finland

Om du gillar att springa och gillar sällskap ska du komma med i vår löpförening! Running Finland är klubben för dig som tycker det är roligt att röra på dig, gillar utmaningar och gillar att skratta. Vi ordnar gemensamma träningar, olika evenemang och tävlingsresor!
 

Senaste kommentarer

16.10, 20:18Lågpuls och muffins av mdm
22.12, 22:18Jullov, jawohl! av fua
14.12, 09:53Copenhagen marathon av Carin